Dek de feesttafel met Beverly Nguyen

We vroegen Beverly Nguyen om ons te vertellen hoe zij dit feestseizoen haar feesttafel zal dekken.

Tijdens de feestdagen is er niets zo hartverwarmend als samenkomen met je dierbaren, brood delen en tijd met elkaar doorbrengen. Het is ook de perfecte gelegenheid om je creatieve kant te laten zien als je met warmte en aandacht de tafel dekt. Hierdoor voelen je dierbare gasten zich niet alleen welkom en gekoesterd, maar wordt ook de sfeer gecreëerd voor gezellige, feestelijke bijeenkomsten.

We nodigden drie creatievelingen van over de hele wereld uit om hun unieke aanpak van het dekken van hun feesttafel te delen. Ze lieten ons zien hoe ze culturele en persoonlijke elementen uit hun erfgoed en leven in de festiviteiten van dit jaar verwerkten.

Beverly Nguyen, oprichter van BEVERLY'S NYC,
New York, Verenigde Staten, @thatgirlbeverly

Beverly over haar feesttafel:
Mijn uitgangspunt was de Host-glaswerkserie in de kleur Moss Green. De ronde vorm en de unieke groene tint pasten perfect bij het kerstmenu dat ik had voorbereid. Van daaruit voegde ik accenten in verschillende tinten toe met de Serena Ceramic-collectie en de houten Cairn-items, die wat textuur toevoegden zonder te concurreren met de groene kleur.

Waardoor werd je geïnspireerd?
Mijn Vietnamese familie emigreerde halverwege de jaren tachtig als jongvolwassenen naar Amerika. Toen ze opgroeiden, waren veel van onze kersttradities geworteld in hun jeugdherinneringen voordat ze naar Californië kwamen. Onze feesttafel was altijd versierd met stapels kommen, eetstokjes, servetten en glaswerk met in het midden een berg voorgerechten die iedereen kon delen. Deze traditie, die draait om gezamenlijk tafelen, heb ik in ere gehouden in hoe ik vandaag de dag mijn eigen feesttafel dek. Daarom is het organiseren van een diner altijd speciaal voor mij. Dan komen we allemaal samen, maken het ons gemakkelijk en delen gerechten uit terwijl we verhalen delen. Tijdens de feestdagen heb ik voortdurend vrienden en familie over de vloer.

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Hoe creëer je een gezellige sfeer voor je gasten?
Tijdens welke viering of feestdag dan ook vind je in mijn huis geen overdadige versiering met engelenhaar of slingers. Ik kies voor eenvoudige, ingetogen elementen om een warme sfeer te creëren, zoals de zachte gloed van kaarslicht en de elegantie van dieper getinte borden om de sfeer te bepalen.

Wat voor eten serveer je?
Het begint allemaal met een grote pot gestoomde witte rijst. Dat is de basis. Afhankelijk van welke producten er goed uitzien op de markt, kies ik vlees of vis en een verscheidenheid aan verse groenten. Ik geniet echt van het proces van het maken van een gebraden gerecht of een stoofpot vanwege de vele stappen en het urenlang sudderen. Vervolgens maak ik een portie ingemaakte groenten, pittige toppings en borden met koekjes en lekkernijen.

Beverly's beste tip:
Begin met het leggen van een solide basis. Ik begin het liefst met één kleur als basis en introduceer dan complementaire tinten om de hele tafel in harmonie te brengen met die basistint.

Heb je onze andere gidsen over "De tafel dekken" al bekeken? Lees meer.